Welkom bij Bouwstenen voor Gambia

Wereldvoedseldag 2017

Gezellig met anderen van een werelds gerecht genieten en een zak rijst naar een gezin in Gambia.

Op maandag 16 oktober, door de FAO-voedsel- en landbouworganisatie van de verenigde naties uitgeroepen tot wereldvoedseldag, hebben Josephien Smale en Marianne Wolkotte mensen uitgenodigd om van een Gambiaanse maaltijd te genieten. Elke gast betaalt 22.50 Euro, genoeg om in Gambia een zak rijst van 50 kg te kopen waar een arm gezin een maand lang van kan eten. Het hoofdgerecht van dit jaar was Benachin, een rijstgerecht met groenten en kip of vis, wordt gesponsord door Biotuinderij De Witte Raaf uit Denekamp en door visspeciaalzaak Hampsink uit Enschede. Niet alleen in Denekamp maar ook in Oldenzaal, Ommen en Nijmegen zullen Marianne en Dick  is het initiatief opgepakt: 35 zakken rijst. Tijdens hun verblijf in de eerste helft van 2018 zullen Marianne en Dick ervoor zorgen dat de zakken rijst bij de juiste mensen terecht komen. Als je in 2018 ook mensen wil uitnodigen en een maaltijd wil klaarmaken (een Afrikaans recept of gewoon je eigen succesnummer), meld je dan aan!


De Afrikaanse modeshow / Gambia happening "Beleef Afrika"

Deze is op zondagmiddag 9 april 2017 gehouden, vanaf 14 uur in het Mystiek theater in Enschede. Een paar impressies:

 

Fragmenten van de Gambiaanse muziek:

 Kora , Djembe , Kids , Ballofoon

Hieronder de flyer met het programma.


-----------------------------------------------------------------------------------------

Over de Stichting Bouwstenen voor Gambia

Onder deze paraplu van de worden de hulpactiviteiten van Marianne Wolkotte, Dick Meijer en hun kinderen Lex en Milou in Gambia sinds 2013 voortgezet.

Na een aantal vakanties vanaf 2004 en de opleiding van een aantal Gambiaanse jongeren gesponsord te hebben, zijn Marianne en Dick in 2009 een half jaar in Gambia geweest: Dick om zijn sabbatical te besteden door wiskundeonderwijs te verzorgen aan de jonge Universiteit van Gambia en Marianne om te schilderen en Gambiaanse vrouwen te leren naaien en haken. In die periode is ook een aantal projecten gestart, zoals woningverbetering, hulp bij het opstarten van een eigen naaiatelier en hulp aan een school in het binnenland.

    

Als vervolg opende Marianne in juni 2010 de deuren van de winkel Mama Afrika: daar worden schilderijen, houten beelden en andere Gambiaanse producten verkocht. Met een deel van de opbrengst kunnen de Gambiaanse producenten hun gezinnen beter onderhouden: via de winkel verkopen ze meer producten en bovendien tegen een hogere prijs. De rest van de "winst" van de non-profit winkel gaat naar projecten. Begin 2013 is de winkel gesloten, vanwege een tweede half jaar verblijf in Gambia gedurende het eerste helft van dat jaar. Maar de verkoop van producten gaar door: klik maar op het "Webwinkel Mama Afrika" in het menu en je kunt veel producten bekijken. De verkoop is nu bij ons thuis. Ook de projecten en scholing van Gambianen gaan door (zie jaarverslagen projecten): individuen, organisaties en bedrijven dragen via acties en sponsoring financieel bij aan de projecten.

Informatie wordt gegeven bij lezingen en Gambiaanse thee-ceremonies.
We vertellen niet alleen over de noden van het arme Gambia, maar ook over de mooie kanten van het land: over Gambia als heerlijke zonbestemming, de gastvrije en vriendelijke mensen en hun manier van leven en over de gezonde natuurproducten.

Voor meer info en het maken van afspraken:
Bel Marianne Wolkotte, telefoon 06-4294 1664, of e-mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.